gemeentewapen Eemsmond  

Stichting Historische Kring Noordelijk Hunsingo


 

Het archief                                                 Onbekende foto's uit het archief


Het archief van de Historische Kring is ondergebracht op de zolder van Villa Vriesenstein te Warffum. Met de inventarisatie is door M. Th. ten Bos een begin gemaakt en dit werk zal in de komende jaren worden vervolgd. Het is de bedoeling dat t.z.t. de inventarislijsten op deze website zullen worden gepubliceerd.


Momenteel wordt ook gewerkt aan het digitaliseren van de fotocollectie.
De resultaten daarvan vindt u op de website van de Beeldbank Groningen. (open deze link in een nieuw tabblad)
U vindt de collecties van de Historische Kring in de lijst met deelnemers.


Het statige huis 'Villa Vriesenstein' is gebouwd in 1877 voor Martha Allegonda de Vries, in opdracht van haar broer Jacobus Jansenius de Vries, eigenaar/bewoner van de Breedenborg. Achter de Villa werd een grote tuin aangelegd.
Na het overlijden van Martha Allegonda, in 1936, werd de villa bij vererving aangekocht door haar neef Fokko H. Jansenius de Vries ('Welgelegen'). Deze liet een grondige verbouwing uitvoeren, waarna hij de 'Stichting Vriesenstein' oprichtte.
Het huis is vervolgens in gebruikt genomen als inrichting voor verpleging en nazorg en is nog steeds in gebruik voor sociaal/medische activiteiten.
Het terrein achter het huis is in 1937 door de erfgenamen van Juffer Martha geschonken aan de toenmalige gemeente Warffum.
Hier werd een jaar later door werklozen een park aangelegd. In 2008 is dit park volledig hersteld, waarbij de padenstructuur en de vorm van de vijver intact zijn gelaten.
Inlichtingen: H. Kooi, Oostervalge 1, 9989 EJ Warffum 0595 42 24 25.

bestuurskamer

Villa Vriesenstein te Warffum


updated           ∴       Copyright © 2022             up             CSE HTML Validator Helped Clean up This Page!